azenpenzem.huAz állam tízszeres pénzt fizet

azenpenzem.hu :: Hiába emelkedik az infláció, a jegybanknak egyelőre eszében sincs kamatot emelnie, és nem is ezzel a lépéssel indít majd, ha eljön a változtatások ideje. A lakossági állampapírok kamatát azonban jócskán megemelte az elmúlt hónapokban az állam, hogy még vonzóbbá tegye a megtakarítást. Az átlagos banki kamat tízszeresét is adja a pénzünkért.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Reménytelen a budapesti lakásvétel

azenpenzem.hu :: Kellemetlenül előkelő helyen szerepel Budapest azoknak a városoknak a nemzetközi listáján, amelyekben nagyon nehéz a fiataloknak saját lakáshoz jutni. Az ingatlanszakértő rendszerszintű változtatást sürget.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem akarja, hogy vigyék az autóját? Vegyen körültekintően!

azenpenzem.hu :: Kellemetlen meglepetés érheti használt autó vevőjét, ha a járművön valamilyen teher van bejegyezve. Ez megelőzhető a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) által működtetett hitelbiztosítéki nyilvántartás (hbny) segítségével.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiderült, tényleg a tehetősebbeknek jó a SZÉP-kártya

azenpenzem.hu :: Az idén januárban a hivatalos adatok szerint az előző év azonos időszakához képest csökkent a belföldi vendégek száma, a SZÉP-kártyás költések azonban közben szépen emelkedtek. Elsőre úgy tűnhet, hogy bejött a nagy mutatvány, a béren kívüli pénzekből sokat sikerült a pihenőplasztikra terelni. Részletesebben áttekintve a kép azért árnyaltabb.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sok egyetemi hallgató keres állást

azenpenzem.hu :: Az OTP Bank HR-szakemberei szerint többségében a Z generáció képviselői vettek részt az idei HVG Állásbörzén. A hitelintézet standját felkereső több mint 2 ezer látogató nagy része jelenleg is egyetemre jár, ezért a diákok leginkább a részmunkaidős lehetőségek iránt érdeklődtek. Nem meglepő módon az IT és a pénzügyi terület pozíciói voltak a legnépszerűbbek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Az Otthon Centrumnál személyi kölcsönnel pótolhatták az önerőt

azenpenzem.hu :: Az Otthon Centrum (OC) holding hitelközpontja a felügyeleti vizsgálat szerint engedhette ügyfeleinek, hogy a szükséges önerőt személyi kölcsönnel fedezzék. Ennek bizonyára örültek a lakást keresők, pedig nem biztos, hogy (a kockázaton túl) jól jártak, a közvetítő ugyanis nem adott át kellő számú versengő ajánlatot.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ketyeg az óra az eszközkezelősöknek

azenpenzem.hu :: Ennek a hónapnak a végéig minden eszközkezelős lakásban élő megkapja azt a szerződést, amivel mindenképpen foglalkoznia kell. Ahogy átvették az iratot, 60 napjuk van a döntésig. Az Azénpénzem.hu tapasztalatai szerint sokan meglehetősen tanácstalanok. Összeszedtünk minden részletet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Budapest Bank: ilyen eredményekkel várja a privatizációt

azenpenzem.hu :: A lakosságnak 50 százalékkal, a vállalatoknak 24 százalékkal több hitelt helyezett ki a Budapest Bank 2018-ban, mint egy évvel korábban. Az adózás utáni eredmény 12,5 milliárd forint lett - hangzott el a privatizáció előtt álló, ma még 100 százalékban állami bank sajtótájékoztatóján.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ennyivel kapnak többet a frissnyugdíjasok

azenpenzem.hu :: Megjelent az a kormányrendelet, amit az idén nyugdíjba vonultak már nagyon várhattak. A keresetek, jövedelmek beszámítása során alkalmazandó új szorzószámok 11,3 százalékkal haladják meg a tavalyit.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezek a befektetések tűnnek el az EU miatt

azenpenzem.hu :: Februárban némi friss tőke is érkezett a befektetési alapokba, a hozamokkal együtt pedig 0,8 százalékkal hízott az itt kezelt vagyon - adta hírül a Bamosz. Egy uniós rendelet miatt a pénzpiaci alapok szinte teljesen eltűntek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Sínen a devizahitelesek kártérítése?

azenpenzem.hu :: A legutóbbi uniós bírósági döntéssel megnyílhat az út a devizahitelesek kártérítése előtt - állítja a Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdekképviseleti Egyesület (Pitee). Az eddigi tapasztalatok alapján azonban mi egyelőre mindenkit óvnánk attól, hogy pezsgőt bontson. A mostani ítélet ugyanis nem teljesen előzmény nélküli.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rekordon a kártyás vásárlások

azenpenzem.hu :: Tavaly az utolsó negyedévben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint sohasem látott mennyiségre ugrott a kártyás vásárlások száma és értéke. Csak az év utolsó három hónapjában 209 millió alkalommal fizettek plasztikkal. A tranzakciók száma tavaly közel negyedével haladta meg a 2017-est.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fizetnek az NHB pórul járt betéteseinek

azenpenzem.hu :: Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kidolgozta a Magyar Nemzeti Bank által 2019. március 14-i hatállyal visszavont működési engedélyű NHB Növekedési és Hitel Bank biztosított betéteseinek kártalanítására szolgáló kifizetési módokat - tudatta a szervezet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Drágább lett a casco

azenpenzem.hu :: Tavaly 93200 forintra nőtt teljeskörű casco biztosítások éves átlagdíja, ami tíz százalékkal magasabb, mint 2017-ben. Az emelkedés egyrészt a növekvő gépjárműforgalom miatt megugró kárgyakoriságnak, másrészt a helyreállítási költségek folyamatos emelkedésének a következménye - adta hírül a Netrisk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nyugdíjpénz: mutatjuk, hol jártak legjobban és legrosszabbul a tagok

azenpenzem.hu :: A tíz évvel ezelőtt önkéntes nyugdíjpénztárba tett pénz négy helyen is mintegy 2,5 milliót hozott milliónként - számolta ki az Azénpénzem.hu, amiből 300 ezer forintot vihetett el az időközben bekövetkezett pénzromlás. Azzal együtt, hogy egy kezünkön számolhatjuk meg, hol volt pozitív hozam tavaly.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Már rohamoznának a vevők a támogatott autókért

azenpenzem.hu :: Már dörzsölik a kezüket az autókereskedések, mert ugyan a nagycsaládosok autótámogatása csak júliustól él, de az érdeklődés már most ugrásszerűen megnőtt. Várakozásaik szerint hasíthatnak a jelenleg is népszerű városi terepjárók és az egyterűek is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tovább vergődnek saját csapdájukban a britek

azenpenzem.hu :: Az Európai Unióból való kilépést elhalasztó határozatot fogadott el az angol parlament. Bár a jövő héten az Unió vezetői várhatólag belemennek a halasztásba, Brüsszel hűvösen reagált a Brexit-vita legújabb fejleményeire.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kész, vége, bezárják a jegybankelnök rokonának bankját

azenpenzem.hu :: Visszavonta az NHB Bank hitelintézeti és befektetési szolgáltatásra vonatkozó tevékenységi engedélyét, és elrendelte a végelszámolását a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mint írják, minderre az ügyfelek érdekeinek védelme miatt van szükség.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Siralmasak a tavalyi születési adatok

azenpenzem.hu :: A hosszú idősorok alapján a harmadik legkevesebb születésszámot hozta a tavalyi év. A másik két negatív rekord is a jelenlegi kormány regnálása alatt következett be. A házasságkötések száma is visszaesett. A decemberi népességfogyás 27 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mértet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nyugdíj: most érdemes félretenni

azenpenzem.hu :: Minél fiatalabb korban kezdünk a nyugdíjas éveinkre spórolni, annál kisebb havi összeg is elég a megfelelő megtakarítás összegyűjtéséhez. Ugyanakkor sokszor az élethelyzet úgy hozza, hogy a nyugdíj előtti években tudnak az emberek nagyobb összeget is félretenni. Vannak erre szabott megoldások is. Érdemes az adójóváírást teljesen kihasználni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Alkuszok: ne egy perc alatt döntsünk a legnagyobb vagyonunkról!

azenpenzem.hu :: A nem életbiztosítási piacon minden negyedik szerződést az alkuszok szövetségének tagjain keresztül kötik az ügyfelek, a jövőben pedig a személybiztosítás terén is erősítenének. Az alkuszok a fogyasztóbarát lakásbiztosítás kialakításában is közreműködnének, itt ugyanis van tere a szolgáltatási versenynek - hangzott el az Fbamsz sajtótájékoztatóján.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bankcsőd van készülőben?

azenpenzem.hu :: Az NHB Bank felszámolásának kezdeményezésére készül az MNB az egyik internetes portál értesülései szerint. Úgy tudják, hogy az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA) már jelezték: készüljön fel a betétesek kártalanítására.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Óriási változás jön a tranzakciós illetékben!

azenpenzem.hu :: A kamatemelések és egyéb kedvezmények után júniustól teljes mentességet kaphatnak a kamatadó alól az állam adósságlevelei. Érdemes lehet tehát elhalasztani a vásárlást. Minden bankszámlát használónak fontos fejlemény, hogy megszűnik majd az átutalásokat terhelő tranzakciós illeték. A kártyákhoz hasonlóan fix éves díj jön.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megjelentek a családtámogatási rendeletek

azenpenzem.hu :: Már közzétették a Magyar Közlönyben a "családvédelmi akcióterv" részleteit taglaló rendeleteket. Bármit mondtak korábban, a babaváró kölcsönnél lesz banki hitelbírálat. Ráadásul a hitelintézetek saját belső szabályzata szerint.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem bírnak az angolok a Brexittel

azenpenzem.hu :: Nem könnyű követni a britek szappanoperáját az uniós kilépésük (brexit) ügyében, de mi most összefoglaltuk, milyen elemekből áll az a csapda, amibe belavírozták magukat. Az angol parlament teljesen megosztott, az uniós vezetők mossák kezüket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Sohasem volt ilyen élénk érdeklődés a lakások iránt

azenpenzem.hu :: Az idén februárban történelmi csúcsra ugrott a lakások iránti kereslet - állapította meg az egyik nagy ingatlanközvetítő. Az élénk piac persze tovább hajtja felfelé az árakat. Budán majdnem minden második lakást 750 ezer forint feletti négyzetméteráron adtak el.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


CIB leállás: nem akkor és nem úgy

azenpenzem.hu :: Március harmadik hétvégéje helyett két áprilisi hétvégén esik ki a szolgáltatás a CIB Banknál - tudatta a hitelintézet. A leállás a kártyás tranzakciókat is érinti.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A betörő 15 másodperc alatt feltöri a zárat

azenpenzem.hu :: A statisztikák szerint a nyaralások időszakában és a hosszú hétvégeken emelkedik a lakásbetörések száma. Egy nem megfelelő zárral ellátott ajtót mindössze 15 másodperc alatt képesek kinyitni a betörők - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook