piacesprofit.huMiért előnyös felértékelni a céges ingatlant?

piacesprofit.hu :: A cégben nyilvántartott ingatlanok könyv szerinti értéke jellemzően alacsonyabb a piaci árnál, hiszen évről évre amortizációt számolunk el az ingatlanokra, melyek ára jellemzően folyamatosan növekszik. Előnyös tehát felértékelni a céges ingatlant figyelmeztet az Írisz Office.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A tőzsde akár a B terv is lehet

piacesprofit.hu :: Már egy éve, hogy a Budapesti Értéktőzsde átfogó programja keretében elindult a BÉT Xtend piaca a kis- és középvállalkozások növekedési terveinek segítésére, tőzsdei jelenlétének erősítésére. Várszegi Saroltát, az EY ügyvédi irodájának senior managerét kérdeztük, hogy milyen előnyt jelenthet a kkv-k számára a tőzsdei megjelenés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elúszhat az autó, ha ennek nem néz utána

piacesprofit.hu :: Használt autó vásárlása esetén érdemes utánanézni, nem terheli-e valamilyen jog a megvenni kívánt kocsit, mert később akár lefoglalhatják és elárverezhetik frissen szerzett tulajdonunkat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sztárokkal és sorozatokkal erősít az Apple

piacesprofit.hu :: Március 25-én jelenti be új streaming szolgáltatásait az Apple. A mobilok és számítógépek csökkenő forgalma tükrében az óriáscég a szórakoztató iparban keres új utakat és bevételeket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rejtély, hogy miért nő a metánkoncentráció a levegőben

piacesprofit.hu :: Húsz éve stagnálni kezdett a légkör metánkoncentrációja, de az utóbbi években újra meglódult. Nyugtalanító, hogy a szakemberek nem biztosak benne, mi a változás oka. Az sem jó hír, hogy a metánkoncentráció növekedését nem kalkulálták bele a párizsi klímaegyezménybe. Ha nem sikerül ezt a trendet megállítani, akkor képtelenség lesz 2 Celsius-foknál megfékezni a globális felmelegedést.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Már a gyerekek is tudják, miért fontos az öngondoskodás

piacesprofit.hu :: Sokan nincsenek tisztában azzal, mit jelent valójában az öngondoskodás, mi a szerepe a mindennapokban? Pedig gyakran ez jelentheti a kiutat az anyagi bizonytalanságból, kiszolgáltatottságból. Ennek fontosságát egyre több fiatal ismeri fel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A háztartások fűtése a legnagyobb szennyező

piacesprofit.hu :: Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Magyarországon közel 50 százalékban felel a légszennyezettségért a háztartási tüzelés, megelőzve ezzel a mezőgazdaság és a közlekedés környezetkárosító hatását.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


MRP újratöltve - így tartsd meg a munkaerőt

piacesprofit.hu :: A cafeteriarendszer átalakításával és a növekvő munkaerő-piaci nyomással előtérbe kerülhet az MRP szerepe a munkavállalók motiválásában és megtartásában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Milliárdos veszteségek a Bayernél, de a gyomirtó még mindig nyerésre áll

piacesprofit.hu :: A Bayernek milliárdokba kerülhet az esetleg rákot okozó gyomirtó de lehet, hogy így is megérte, bár már a második perben állapították meg a gyártó felelősségét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tovább drágulnak az autók a környezetvédelmi előírások miatt

piacesprofit.hu :: Tovább emelkednek az autóárak: a Volkswagen kocsijainál például a következő években a dízeleknél legalább 2000-2500, a benzinmotorosoknál 1000-1500 euróval magasabb árakkal kell számolni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ha bonyolult, akkor jobban is emlékszünk rá?

piacesprofit.hu :: Régi kérdés, hogy milyen betűtípust használjunk, ha azt szeretnénk, hogy megjegyezzék az üzenetünket. A legtöbben azt gondolják, hogy a legjobb a legegyszerűbb, de mint kiderült, ez nem mindig igaz. A könnyen olvasható betűtípusok cselekvésre késztetnek, a nehezebben olvashatók viszont nagyobb figyelmet kapnak, és jobban megjegyezzük őket hívta fel a figyelmet szakértőnk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Sokat bukhatnak a cégek, ha nem védik meg a titkaikat

piacesprofit.hu :: Néhány hónapja már nemcsak ingatlant, vagyontárgyakat vagy épp üzletrészt lehet értékesíteni, hanem üzleti titkokat is. Az üzleti titok jogosulatlan hasznosítása viszont súlyos szankciókat eredményezhet hívják fel a figyelmet a Taylor Wessing ügyvédi iroda szakértői.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A digitális átalakuláshoz hiányzik a naprakész tudás

piacesprofit.hu :: 2019 az igazi változások éve lesz: a digitális transzformáció szinte végigsöpör majd az egyes ágazatokon, ugyanis napjainkra a cégek valóban felismerték, hogy a digitalizáció elengedhetetlen az üzleti sikerhez egy friss felmérés szerint.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Adóváltozások jöhetnek a megállapodás nélküli Brexittel

piacesprofit.hu :: A Brexittel kapcsolatban az eredeti, március 29-i határidő közeledtével egyre nagyobb a bizonytalanság, ebben a helyzetben pedig fokozottan igaz, hogy a leginkább körültekintően a megállapodás nélküli kilépésre való felkészüléssel járhatunk el.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megdöbbentő eredmények: leáldozóban az influencereknek?

piacesprofit.hu :: A rengeteg lehetőséggel bombázott közönség folyamatosan vásárlási döntése egyszerűsítésére törekszik. Ennek érdekében a digitális technológia használatán kívül a mérvadó közösségek és más szakemberek véleményét veszik figyelembe a fogyasztók, de csak kevesebb mint 20 százalékuk állítja, hogy hírességek vagy véleményvezérek miatt vásárol meg egy adott terméket. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Köteles-e bankszámlát nyitni egy egyéni vállalkozó?

piacesprofit.hu :: Egyéni vállalkozónak csak akkor kötelező pénzforgalmi számlát nyitnia, ha általános forgalmi adó fizetésére kötelezett, tehát nem alanyi adómentes hívták fel a figyelmet az Írisz Office adótervezői a legfontosabb adózói kérdésekre adott reggeli egyperces válaszukban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megéri céges kocsinak oldtimer?

piacesprofit.hu :: Egyre többen kacérkodhatnak a gondolattal, hogy beszereznek egy oldtimer autót, vagy a saját autójuk éri el azt a kort, amivel kiérdemelheti ezt a minősítést. Cikkünkben azt mutatjuk be, milyen költségvonzattal, illetve költségelszámolási lehetőséggel kell számolnunk, ha beszerzünk egy muzeális autót. Egyáltalán megéri-e cégre megvenni, vagy jobban járunk, ha magánszemélyként tesszük ezt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fiktív számláknál is mentesülhet az áfafizetés alól a számlakibocsátó

piacesprofit.hu :: A Kúria a múlt héten közzétett ítéletében a számlakibocsátók áfafizetési kötelezettségét vizsgálta. A döntés értelmében a számlakibocsátó akkor is visszakaphatja az általa befizetett áfát, ha az adóhatóság a teljesítés hiánya miatt korlátozta a számlabefogadó áfalevonási jogát.  A teljesítés hiányát a számlakibocsátó az adóhatóság erre vonatkozó megállapításával vagy a bíróság ilyen tartalmú ítéletével is bizonyíthatja.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A kis panziók arról álmodnak, hogy felnőve ilyen hotelek lesznek

piacesprofit.hu :: Szántó Peti vlogger és online marketing szakember a világ legnagyobb influencer-fesztiválján járt Nagy-Britanniában, és ha már ott volt, akkor nem hagyta ki, hogy a helyi turizmus ékességeit is bemutassa. Rendhagyó vlog következik, megtekintése súlyos és azonnali utazási vágyat válthat ki!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A magyar médiahatóság megmutatja, hogy mik az igazi álhírek

piacesprofit.hu :: Március 18. és 22. között zajlik az Európai Bizottság friss kezdeményezése, a médiaműveltség európai hete. Az alkalomból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fiataloknak szóló infografikákat, és ezekhez is kapcsolódó, iskolai használatra alkalmas óraterveket állított össze az álhírekről, és felnőtt olvasókra számító, támogatott online cikkeket ajánl.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Tíz dolog, amiért imádjuk az erdőket

piacesprofit.hu :: Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2012-es döntése értelmében március 21-én az erdők nemzetközi napját ünnepeljük. Azóta minden évben szerte a világon számtalan rendezvény irányítja a figyelmet a fák jelentőségére. Az idei év mottója alapján Tanuljuk meg szeretni az erdőket! a középpontban az oktatás szerepe áll a fenntartható erdőgazdálkodásban és a biológiai sokféleség megőrzésében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Madárinfluenza: még nem múlt el a veszély

piacesprofit.hu :: Európa több tagállamában szórványosan továbbra is előfordul a magas patogenitású madárinfluenza megbetegedés házi és vadon élő madaraknál. A legújabb eseteket Bulgáriából jelentették, amelynek különös jelentősége, hogy hazánk ebbe az irányba élénk kereskedelmet folytat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egyre több támadás, egyre kevesebb önbizalom

piacesprofit.hu :: Az IT üzleti infrastruktúra folyamatosan magasabb fokú összetettsége és az állandóan változó fenyegetések miatt az informatikai döntéshozók egyre nagyobb kihívásnak érzik szervezeteik kibertámadásoktól való védelmét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Még a robotokkal megnövelt kapacitás sem elég

piacesprofit.hu :: 2,8 milliárd forintos beruházás keretében, robottechnológia bevezetésével tette hatékonyabbá gyártási folyamatait a vállalat, valamint kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővítette a raktárkapacitás. Azonban lehet, hogy ez sem lesz elég az építőipar megnövekedett igényeinek kielégítésére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tényleg ilyen nehéz eset az Y generáció?

piacesprofit.hu :: Átlagosan kétévente váltanak munkahelyet, nem kifejezetten lojálisak, viszont elképesztő a tudásvágyuk: ez az Y generáció, akik nem sok pozitív megítélést kaptak az elmúlt évek során. A generáció tagjairól az az alapvető feltételezés, hogy nem elég kitartók, és nem kifejezetten megbízhatóak. De vajon tényleg ennyire nehéz eset az Y generáció?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Most jönnek csak a nagy meglepetések a fizetésekben

piacesprofit.hu :: A Központi Statisztikai Hivatal bejelentése alapján 2019-től kezdve új adatbázisra épülő havi keresetstatisztikát közölnek. Már nemcsak az 5 fő és afeletti létszámú vállalkozások kerülnek be az adatközlésbe, hanem minden, így a mikrofoglalkoztatónál dolgozó jövedelme is szerepelni fog az átlagkeresetben. Ennek következményeit vizsgálta a Policy Agenda.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Losoncz Miklós: az EU-n kívül is van élet, csak sanyarú

piacesprofit.hu :: Az Európai Unió politikailag csak nyert a brexit-folyamattal, a britek távozásának gazdasági hatásait bőven enyhíti a tény, hogy most egységesebb, mint valaha. A britek példáján pedig most más, ingadozó tagállamok is láthatják, mibe kerül a szuverenitás. Dr. Losoncz Miklós, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora szerint az Egyesült Királyság előtt egyszerűen nem létezik jó kimenetel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Akkora büntetést kapott a Google, hogy a fal adta a másikat

piacesprofit.hu :: Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva, hogy az AdSense nevű hirdetési platformjával az amerikai internetes óriásvállalat megsértette a versenyszabályokat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Idén erre fog nagyon ügyelni az adóhatóság a cégeknél

piacesprofit.hu :: Idén várhatóan háromszor annyi célzott ellenőrzést végez majd az adóhatóság az egymással tulajdonosi vagy közös irányítási kapcsolatban álló úgy nevezett kapcsolt - hazai és multinacionális vállalkozások körében, mint korábban hívta fel a figyelmet a LeitnerLeitner adótanácsadó.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új termékbiztonsági EU-s díj online kereskedőknek

piacesprofit.hu :: Termékbiztonsággal kapcsolatos új Európai Uniós díjat vezet be idén az Európai Bizottság melyre a termékbiztonságban élen járó vállalkozások jelentkezhetnek. A kis- és nagyvállalkozások között egyaránt kiosztott díjakra az online értékesítés és a gyermekápolási termékek kategóriájában lehet nevezni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Tényleg tilos lesz a munkahelyi Facebookozás?

piacesprofit.hu :: Az Országgyűlés a héten fogadta el azt a saláta előterjesztést, amellyel új korszak kezdődik a hazai GDPR szabályozás életében. A törvénymódosítással kapcsolatos egyik legfontosabb kérdés, hogy valóban betiltják-e a munkahelyi Facebookozást. A válasz: igen is, meg nem is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Akkor most féljünk az 5G-től vagy ne?

piacesprofit.hu :: Németországban a héten bocsátották árverésre az új, 5G-s mobiltechnológia frekvenciáit, miközben tudósok a rendszer egészségi veszélyeire figyelmeztetnek. Az illetékes hatóság nem lát problémát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hogyan adózik 2019-től a vállalkozás által a magánszemélynek fizetett kamat?

piacesprofit.hu :: Az EHO törvény 2019. évi hatályon kívül helyezésével módosult a magánszemély nem banktól kapott kamatjövedelmének az adózása, bár az adó mértéke változatlan maradt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A felmondó munkatársak nyomában

piacesprofit.hu :: Azt tapasztaljuk, hogy sokkal elkeseredettebbek a munkaerőt kereső cégvezetők most, mint korábban. Miért? Mert hiába keresnek folyamatosan embert, ha fel is vesznek végre valakit, akkor két hét, egy hónap múlva az feláll, és elmegy. Nemes-Nagy Szilvia személyzeti és vezetési tanácsadó szerint ez megakadályozható, ha több időt szánunk az emberekre.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lehet-e biometrikus azonosítás a munkahelyen?

piacesprofit.hu :: Egyre több cégnél merül fel az igény arra, hogy az elavult, papíron vezetett jelenléti íveket, illetve mágneskártyás beléptető rendszereket ujjlenyomat-, retinaminta-, vagy más hasonló, valamely egyedi testi jellemzőnk lenyomatát tartalmazó biometrikus azonosító rendszerre cserélje. A jogi szakértő szerint az ilyen rendszer számos adatvédelmi kérdést vet fel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook